HELLO PETER MAX

~ LIVE LIFE TO THE MAX ~


Hello, Peter Max här!

Hello Peter Hello Good Living

Namn: PETER MAX MÄKELÄ
Född: 1973, Stockholm
Bott: Stockholm, Kalmar/Nybro, Linköping, Ljusne, Söderhamn, Kramfors, Torremolinos (Spanien), Memphis (USA), Sundsvall och nu i Norrköping
Profession: Creative/Art Director, grafisk formgivare. Delägare i varumärkes- och designbyrån Kudos Branding & Design.
Och nu även Inspiratör för Strive Sweden.
Övriga professionella erfarenheter: Radiopratare/reporter, DJ, servitör, köksassistent, medielärare, styrelseledamot, jurymedlem och headhuntad som programledare till Äntligen Hemma. Även jobbat som produkt- och möbeldesigner under eget namn. Skapar även popkonst.

Favoritcitat: ”Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”
Livsmotto: ”Live life to the Max”
Mitt Why: I Create Awareness. Therefore I am. Allt jag gör måste rimma med mitt Why.Du kanske undrar lite mer om Vem den där ”Hello Peter Max” är, egentligen? Så, det kanske är på sin plats att berätta lite mer konkret om mig och min bakgrund utöver min Livsberättelse. Professionellt jobbar jag som designer och varumärkesstrateg och driver tillsammans med min hustru design- och varumärkesbyrån Kudos Branding & Design.

Familjen

Jag är gift sedan 2010 med Anna (min yang i livet) som jag träffade i Sundsvall som jobbade på en konkurrerande reklambyrå. Vi har två barn som vi kämpade hårt med att få med många (18!!) IVF-turer till Uppsala och Danmark. Men 2010 lyckades vi få en fantastisk kille, som idag är 9 år. Och med nöd och näppe fick vi även en liten underbar tjej, som idag 4 år. Två levnadsglada individer som förgyller våra liv varje dag.

Min lilla familj utöver dem består av min mor (som gick bort i cancer 200610) och en bror. Tyvärr har jag inte så många finska släktingar kvar vid livet förutom en morbror som jag träffar alldeles för sällan, men som jag såg väldigt mycket upp till som barn.

Mitt blod kommer från de djupa urskogarna i centrala Finland. Min mor växte upp på en bondgård – som min mormor inte mäktade med att driva efter min morfar gick bort. Då flyttade hon in till närmaste staden Jyväskylä. En kontrastrik stad som är vackert präglad av Alvar Aalto. Jag har besökte staden och bondgården en hel del under mina första levnadsår.

I stan studerade min mor till kokerska. Men då hon drömde om ett annat liv, flyttade hon till Sverige efter utbildningen. Resten är historia.

~ Fem generationer. Lilla jag med fyra starka finländska kvinnor. Fina förebilder. ~

Om jag skulle beskriva mig själv kort så skulle jag nog säga att jag är 100% finländare med en svensk själ och en italiensk passion. Jag känner mig inte som finsk, italiensk eller ens svensk. Mer en världsmedborgare. Jag skulle lika gärna kunna bo utomlands, vilket jag/vi säkerligen gjort om det inte vore för att vi fått barn och att den svenska tryggheten är rätt bra att ha, trots allt.

Karriär

Som man kan läsa in min livsberättelse så började livet inom hotell- och restaurangbranschen men när jag själv fick välja blev det inom media. Framförallt inom kommunikationsbranschen. Som formgivare.

Jag började min karriär som grafisk formgivare som utvecklades till positioner som Art- och Creative Director. Sedan har jag utbildat inom media, sociala media och kreativ processledning. Men även inom konst- och stilhistoria på Bukowskis. Jag har även hållt föredrag inom kreativitet.

En kort period var jag även radiopratare och reporter. Förutom göra reportage skapade jag även jinglar och bakgrundsljud.

Jag har alltid älskat att utveckla min kreativa sida. En period lessnade jag på skapa åt andra. Då började jag rita tapeter, produkter och möbler under eget namn. Som såldes av olika svenska producenter. Det var kanske det mest spännande jag skapat. Tyvärr är det en väldigt inskränkt bransch som inte är öppen för nytänk, även om den vill ge sken av det. Det gick helt enkelt inte leva på då mina innovativa idéer, de var för osvenska. Jag vann mest priser. Och tröttnade på att stångas mot gubbväldet. Men jag känner dock att jag inte levererat min sista produkt …

Under min ”produktperiod” blev utnämnd till Årets Formbärare av Svensk Form, Twittra på Sveriges officiella konto om designsverige, designa huvudmontern på Stockholm Furniture & Lights Fair och blev headhuntad som programledare och inredare till TV-programmet Äntligen Hemma.

Idag har jag tagit ett kliv tillbaka pga att min historia kommit ikapp mig. Driver idag varmärkes- och designbyrån Kudos med min hustru, Anna. Vi driver spännande sidoprojekt för att hålla lågan vid liv. Jag skapar bl a konst och utvecklar detta hjälpverktyg (hemsida), medans Anna jobbar med sin passion eteriska oljor på hellogoodliving.se. Vi ser både vikten i att leva hälsosammare (fri från kemikalier och tillsatser), både mentalt och fysiskt.
Medans jag på .com snackar om; ”Kom igen nu styr vi upp våra liv!”
Och Anna på .se pratar om ”Se det finns hälsosammare alternativ.”

Vi vill båda få upp ögonen och missionera ut att alla kan få ett bättre liv genom att vara mer medveten och öppen för förändring.

Hello Good Living

Framtiden är ett oskrivet blad. Vilket känns rätt skönt just nu. Men hälsan och välbefinnandet går före alla ambitioner …

HelloGoodLiving.com är mitt, och bästa fall Ditt, verktyg till bättre välmående. Jag hoppas verkligen att du får nytta av mina Livshack, tips och tricks – Alla de bitarna har bidragit till att jag hittat tillbaka till livet och har nu en tydlig mening och färdriktning i mitt liv. Något alla borde ha!

Uppdatering 201008

Numera kan jag även titulera mig Inspiratör för Strive Sweden, ett självhjälpsverktyg/forum. Här kommer jag agera inspiratör och i förlängningen coach – vår ambition är att hjälpa de som behöver en vän i nöden och vill hitta tillbaka till livet. Lite kort beskrivet.

Strive kommer även ha live-events runt om i landet och utomlands där vi inspiratörer även kommer tala, inspirera och berätta vår livshistoria och hur vi gjorde för att överleva.

Lansering av Strive-appen sker i januari 2021. Check it out! Kommer bli ett fantastiskt verktyg. <3

En spännande tid nu. Ser så fram emot att få ingå i ett större forum där vi har mer muskler att skapa större märkbara förändringar för andra, också.

The story continues …
/Peter

Hello Peter Max, Peter Mäkelä, Inspiratör, Strive Sweden

Peter Max Mäkelä / Hello Peter Max
~ Ditt livs bollplank, at your service ~

P.S.
Följ min resa och få inspiration på Instagram