LIVSPUSSLET

Jag hjälper dig att få ihop det!


[ONLINEKURSER ÄR PAUSAD – PGA UPPDRAG]

Livspusslet – Världens svåraste pussel

Hur ofta stångas vi inte med att få ihop ”livspusslet” – kort och gott; LIVET. Vi vill så mycket, vi gör så mycket, vi kämpar på ändå så räcker varken vi eller tiden!

Vi faller ofta kort på livets ”alla” delar, förutom kanske en eller två som vi prioriterat. Vanligast är jobbet och familjen.

Jag har provat allt. Men knäckt koden själv

Jag har träffat terapeuter, psykologer, gått i gruppterapi, gått KBT-behandlingar online, varit på retreat och blivit ordinerad alla möjliga tabletter. Men jag kan inte säga att något har egentligen hjälpt riktigt bra. Vissa behandlingar har fungerat ett tag men ingenting har på något vis satt sig.

Jag vet att många känner igen sig i detta.

Ett av de vanligaste ”felen” som vården gör är att de inte ser individen. Det blir aldrig riktigt på djupet – man kommer aldrig riktigt fram till kärnan på problemet. Oftast beror det tyvärr på tidsbrist, överbelastning och även en hel del inkompetens. Man behandlar med metoder som inte är anpassade för dagens livsstil och höga tempo.

Så jag löste det själv

I många fall måste man vara stark för att orka fightas mot systemet för att få sin röst hörd. Oftast blir vi ”indirekt” misstänkta för att vi inte vill jobba eller försöker suga ur systemet. En stor anledning till att Försäkringskassan blivit så hårda.

I flera år åkte jag parallellt mellan vård och jobb och hoppades på att få träffa någon vettig ”person” som kunde se mina problem. Men icke. Mest ytskrapningar och medicinering var recepten jag fick.

Av en händelse kom jag över en onlinekurs. Som faktiskt började visa vägen … och gav mig energi att leta vidare bland andra liknande verktyg. Till sist fick jag bollen i rullning och började inse vad jag behövde.

Uppväxt, tävlingsmänniska och leverantör

Med min speciella uppväxt. Krävs speciella verktyg. Ett av mina större bovar var min uppväxt; Det är inte normalt att låta en 5-åring börja jobba. Ännu mindre okej att slå barnet. Sånt sätter sina spår och formar en speciell personlighet. Många som haft liknande uppväxt har fastnat i missbruk, själv blev jag tävlingsmänniska. Indirekt ville jag visa min styvfar och världen Att Jag Kan Själv.

Det är både bra och dåligt med en sån drivkraft. Man uppnår fantastiska saker och det händer något spännande hela tiden. Men till slut går man sönder – för segrarna i sig läker inga sår. Man hoppar direkt på nästa utmaning och det finns inget slut.

Lägger man till egenföretagare (inom kreativa näringar), gift och med två barn, bor i hus och en allvarligt sjuk mor – Så förstår ni själva varför jag haft det jobbigt och till slut gått sönder.

Men augusti 2019 förändrade jag allt en gång för alla.

Livspusslet – Formar dig till den du egentligen är

Jag har börjat samla ihop mina lärdomar från kurser och mentorprogram jag gått till ett eget Hjälpprogram som just nu går under namnet Livspusslet.

Kort och gott gott kan man säga att det går ut på att få ihop livets pusselbitar till ett fungerande system – utifrån där du är till att bli den personen du verkligen vill vara och innerst inne är.

Livet består av 12 huvudkategorier

För att få ihop Livspusslet behöver man dissikera livet och ifrågasätta, bearbeta och utveckla livets viktigaste beståndsdelar;
De 12 Huvudkategorierna!

De 12 huvudkategorierna i livet består av;
1. Hälsa & Träning
2. Intellekt
3. Emotionellt
4. Karaktär
5. Spirituellt
6. Kärleksrelation
7. Föräldraskap
8. Socialt
9. Karriär
10. Ekonomi
11. Livskvalitet
12. Livsvision

Låt mig få ställa ett gäng med spontana frågor inom varje kategori …

1. Hälsa & Träning

Hur ser dina träningsrutiner ut? Är du nöjd med din vikt? Hur ser du på kost, har du koll på vad du stoppar i dig? Småäter du? Är du fast i sockerträsket? Sover du bra och tillräckligt?

2. Intellekt

Hur fyller du på min information, tar in kunskap? Läser du regelbundet? Vad gör du för att utvecklas mentalt? Ödslar du för mycket tid på sociala media?

3. Emotionellt

Hur bra är du på läsa av dina känslor, dina ups and downs? När prioriterar du dig själv? Hur mår Du, egentligen? Har du en historia av depression? Finns det psykisk sjukdom i släkten?

4. Karaktär

Vilken typ av människa är du? Hur beter du dig mot andra? Är du nöjd med dig själv som person? Vad gör du för andra som kommer från hjärtat?
Dina handlingar är det för din vinnings skull eller för att du verkligen tycker om det?

5. Spirituellt

Är du troende? Mediterar du? Tar du dig tid att vistas i naturen? Uppskattar du livet och vad det har att erbjuda? Tar du paus från allt det digitala som omger dig? Känner du dig ”grundad”?

6. Kärleksrelation

Hur bra är din relation? Har ni inplanerade date nights? Hur vill du bli uppvaktad? Osv osv

7. Föräldraskap

Är du den förälder du vill vara? Hittar du på saker med barnen? Hur bra lyssnar du på ditt barn? Känner barnen sig sedd?

8. Socialt

Tillför dina vänner positiv energi eller suger de musten ur dig?
Vilken typ av människor dras du till? Är de bra för dig?

9. Karriär

Jobbar du med det du vill? Eller är jobbet bara en ekonomisk ”kassa ko”?
Vad har du för karriärsdrömmar? Vad har du för talanger?

10. Ekonomi

Har du god ekonomi? Vill du tjäna mer pengar? Har du koll på hur man tjänar pengar? Ägar du det du vill ha? Spenderar du pengar med hjärtat?

11. Livskvalitet

Hittar du på tillräckligt med vardagsäventyr? Hur ser ditt hem ut, känner du lugn och ro där? Alla saker du äger, behöver du dem?

12. Livsvision

Vad har du för framtidsvisioner med ditt liv? Stämmer de överens med din partner? Passar de övriga kategorierna in i din vision?

Det finns en hel del frågor i livet vi ställer oss men inte gör så mycket åt.
Orkar inte. Kan inte. Och vill inte.
Vi bara glider med livets bananskal och låter slumpen leda oss.
Vill Du ha det så?

Är svaret nej – Är det här för dej!

Det handlar om att gå igenom livet. På rätt sätt och i ett tempo man hinner anpassa sig till. Det ska bli en livsstil – Det är då det kommer hända saker. Stora förändringar sker! Och du kommer bli den du är ämnad att vara. Resten av ditt liv! Vackert så man blir tårögd, eller hur! 😉

Parallellt med den livsdissikerande processen har jag tagit fram bra och nyttiga tips & Tricks (rutiner) jag kallar för Livshack. De finner du gratis på denna sida;

Här hittar du mina Livshack – hoppas du hittar något som passar!

Låter det intressant? Snart kör jag igång onlinekurser!

Känner du att det verkar vara en spännande process?

Jag kommer sätta upp kurser i livets alla kategorier och ge dig strategier för hur du ska förändra ditt liv. De första kurserna kommer förhoppningsvis lanseras under senhösten.

Men hör av dig redan nu om du är intresserad. Så, lägger jag till dig på väntlistan.

Dessa verktyg var räddningen i mitt liv och det är därför jag vill föra visdomen vidare.

Alla förtjänar ett bättre liv.
/Peter
– Live Life To The Max

Skicka en intresseanmälan eller ställ en fråga …

– Nu kör vi – och förändrar våra liv!

Peter Mäkelä Livsstylisten

Skrivet av Peter
Följ mig på Instagram