EGENTID

Det är inte egoistiskt att ta hand om sig själv
egentid livshack lifehacks

Egentid – Hur ofta har du det?

Alltså då pratar jag tid med bara dig själv! Visst det är supertrevligt att träffa vänner, bekanta, gå på mingel själv (med en kompis) … Sorry, gills inte! Kvalitativ återhämtning handlar om dig. Bara du. Och det är bäst är om du nästan har tråkigt. Och det är ju skittråkigt att ha tråkigt. Så det krävs lite träning. Men du kommer må så mycket bättre …

Hur jag gör

Måndagar har jag egentid. Oftast direkt efter jobbet – Anna sköter matlagningen denna dag – så jag slipper den stressfaktorn och beslutsångesten det innebär för mig. Min rutin är att jag åker till gymmet. Kör ett relativt hårt träningspass. Max 1 timme. Då får jag ur mig allt uppdämt och sedan släpper jag allt och hänger i relaxen tills den stänger vid 21.30. Jag bubblar, bastar, duschar kallt och framförallt ligger i en solstol halvsover, lyssnar på musik och bara är. Vissa dagar när jag har svårt att varva ned mediterar jag eller kör min WHM-andningsövning.

Jag har blivit så proffsig att jag tom kör med öronproppar, nickar mest till andra som ser hur avslappnad jag är. En gång gjorde jag tummen upp åt en man – big mistake – han ville bonda direkt. Han hade ett annat syfte med att gå på gymmet. Tips undvik för mycket ögonkontakt. Titta liksom bort i fjärran, som om du har ett mål. Då vill man inte störa. 😉

Egentid är guld värd. Det svåra är att bara vara. Släppa mobiltelefonen. Jag brukar sätta telefonen på flygplansläge så jag i princip bara kan lyssna på musik.

Jag har satt upp några intellektuella mål, enligt min Lifebook-plan, i mitt liv som skulle passa ypperligt på min egentid; Det är bl a att läsa mer.

Hitta din grej

Så vad skulle du må bra av om du hade egentid? Yoga? Simma? Träna? Promenera? Meditera? Hitta din grej!
Det är bra att hålla sig bort från för krävande hobbies då de lätt kan bli en prestationsgrej, minns att jag i början satt och kom på designidéer … vilket gjorde att jag blev så inspirerad att jag blev tvungen att börja skissa på dem när jag kom hem. Inte bra, Peter. Då försvann hela syftet med återhämtningen. Jag tror det bästa är nästan ha det tråkigt – bara vara. Slowpacea.

Våga bara vara, jag lovar det är ingen fara.

:Peter

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pm-circle-medium.jpg

Skrivet av Peter
Följ mig på Instagram