DAYTING

Att vara överens inger lugnt i hushållet
familjeschema schema livshack lifehacks

Familjeschema som barnen älskar att följa!

Är det någon mer än jag som är less på att tjata om läxor, pianokurser och städa rummet!? Då är ett Familjeschema en riktigt bra lösning. Barn mår bra av struktur och rutiner. Genom att sätta upp ett synligt schema hemma så ser de vad som gäller, dag för dag. Och i vilken ordning innan det är dags för lek och skärmtid.

Hur gör man ett Familjeschema?

När vi kom på idén märkte vi att det inte direkt var en nyhet. Det fanns en hel del färdiga lösningar, på glasskivor, griffeltavlor och whiteboard. Nu råkar jag vara yrkesskadad och inget jag hittade höll måttet. Bara att de flesta använde typsnittet Comis Sans (en designers hat-font) för att ”skoja” till det gick fetbort! Jag insåg att vårt kök, dvs alla luckor och väggar, infattade ränder. Perfekt halva jobbet klart! Så det enda jag behövde göra var att hitta snygga klisterbokstäver för veckodagarna och sedan design ”lappar” för alla Måsten. På lapparna står det klart och tydligt aktiviteten. Ovanför lämnade jag en tom ruta för anteckningar. Alla familjemedlemmar fick sin ”lappar” i sin favoritfärg. Sedan laminerade jag dem så man kan skriva anteckningarna med en whiteboardpenna.

Snyggt, tydligt och personligt!

Rolig bonus

Något vi märkte efter vi började använda schemat var att det öppnade upp för förhandling. Sonen såg att det fanns utrymme att möblera om sina måsten och vi är öppen för förslag det är bara bra med interaktion bara alla måsten blir gjorda innan ”deadline”. Jag antar att sonen ärvt det efter sin mor. 😘 

Ordning och reda, belöning på fredag!
/Peter

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pm-circle-medium.jpg

Skrivet av Peter
Följ mig på Instagram