HJÄRNGYMNASTIK

Träna hjärnan medans du vilar
hjärngymnastik hjärnan livshack lifehacks

Träna hjärnan med ljudvågor!

Har du hört nå’t så knasigt. Eller tänker man efter lite så kanske det inte är så konstigt. Visste du att det finns delar av hjärnan som nästan aldrig får någon stimulans. Och vissa människor använder ena hjärnhalvan extremt mycket. Jag kan tänka mig att jag var sån en lång period i mitt liv då jag princip bara använda min kreativa hjärnhalva. Jag både jobbade dagtid med att vara kreativ, på kvällarna gjorde jag egna kreativa projekt och på natten drömde jag om vad jag skulle skapa härnäst. Idag är jag nog mer balanserad.

Ljudberoende

Jag har alltid varit väldigt beroende av ljud. Jag kan nästan bli stressad om det är helt tyst, om jag inte valt det själv förstås – då kan jag njuta av det. Annars har jag nästan alltid musik på för att förhöja känslan jag vill ha just där och då. På morgonen kan jag börja dagen med morgonkaffe och klassisk musik. Mitt på dagen kan det vara skönt med något uppiggande glatt. Har jag en deadline kan jag trycka på med Prodigy för att få upp ångan!
Jag vet inte om detta också är ett arv från ungdomen, då jobbade jag en hel del som DJ. Jag sände även radio en period och klippte och skapade mycket egna ljud. Ljud är ett spännande media som vi lätt glömmer bort att vi är så beroende av.

Revolutioner banade vägen

Det var av en slump som jag kom in på att träna hjärnan med ljud. Jag minns inte om jag blev tipsad eller själv hittade det på nätet men jag blev medlem på en webbplats där man gjort hel del studier i hjärnans utveckling med hjälp av ljudvågor.
Som medlem fick man tillgång till deras ”ljudvågsbank”. Så jag började lyssna på ljudslingorna när jag vilade, mediterade eller bara ville mjukstarta dagen med ett hjärngympapass. Vissa slingor kunna man nästan känna hur hjärnan reagerade! Superspännande.

NASA-forskning bakom

Enligt studier som NASA har gjort kan lågfrekventa ljud ha en läkande effekt. Och just dessa signaler ökade stamcellsproduktionen med 400%! Man upptäckte även att DNA:t dramatiskt förbättrades och föråldring saktades ned.
Kort och gott med dessa ljudslingor kan både hela och sakta ned åldrandet. Coolt va’!

Godnattmusik

Jag och min son har det som rutin att lyssna ”ljudvågorna” som godnattmusik. En trevlig och mysig stund tillsammans.
Testa vettja! Hitta din grej, ditt tillfälle när du tycker det känns mest behagligt. Min är vid meditation eller läggning.

Vi hörs!
/Peter

L Y S S N A   H Ä R

BRAINWAVES_007
Hjärngympa träna hjärnan ljud
BRAINWAVES_008
Hjärngympa träna hjärnan ljud
BRAINWAVES_010*
Hjärngympa träna hjärnan ljud
BRAINWAVES_011*
Hjärngympa träna hjärnan ljud
BRAINWAVES_022
Hjärngympa träna hjärnan ljud
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pm-circle-medium.jpg

Skrivet av Peter
Följ mig på Instagram

~ Ett klipp från Revolutioner.com. Bli medlem om du vill få tillgång till fler hjärnstärkande soundwaves ~