STOPPLISTA

Sätt stopp för alla energitjuvar
stopplista livshack lifehack

Stopplista – Skönaste listan du kan ha

Hur mycket tid lägger vi inte på onödiga saker? Ännu värre hur mycket energi lägger vi inte på att hjälpa andra med, rent ut sagt, skitsaker??
Vi är experter på att fixa, hjälpa och ödsla tid och energi på sån’t som vi verkligen inte behöver. Därför borde du ha en Stopplista i ditt liv!

Känner du igen dig?

Jag vet att jag kände mig väldigt träffad när jag började skriva min Stopplista! Min första version, som säkert allas, blev väldigt försiktig och mest på skoj; Sluta småäta, Sluta äta godis på vardagarna, Sluta slösurfa, Sluta titta på skräpprogram på TV osv … Men ju oftare jag skrev den/fyllde på listan desto djupare och viktigare blev den. Idag är den en jättebra påminnelse till mig själv att jag behöver inte finnas där för allt och alla, hela tiden. Att bli bättre på att tänka på mig själv.

På dagens version står det bla;

– Sluta ha skuldkänslor över min bror. Han är vuxen nu och kan ta hand om sig själv. Fokusera på vänskapen istället.
– Sluta ha ångest över min cancersjuka mor. Hon vill inte sluta röka, det är hennes val. Var ett stöd istället. Värdesätt vår tid tillsammans istället. Ge kärlek. Hitta på saker.
– Sluta finnas där hela tiden för alla. Det är inte mitt jobb att lösa andras problem. Välj noga med vad jag ska lägga min energi på.
– Sluta slösurfa på nätet när du har en lucka över. Det ger inget annat än ångest. Lägg energin på Livsboken istället.
Osv osv …

Börja lugnt och låt det växa till nå’t riktigt bra

Ta det med ro. Men det är när man får ned saker på pränt som man börjar vakna upp. Reagera. Och förhoppningsvis börjar förändra dåliga beteenden.

Stopplistan borde vara din Topplista

Efter ett tags skrivande av din Stopplista är jag övertygad om att du kommer förändra dina beteenden och känna att det är helt okej att låta bli vissa saker. Speciellt energibovar. Du kommer känna dig mer lättad.
Det sägs att det tar 21 dagar att förändra ett beteende. Låt det få ta sin tid. Det är en process. En väldigt befriande sådan

Nothing to it, but to do it!
/Peter

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är pm-circle-medium.jpg

Skrivet av Peter
Följ mig på Instagram