okt 17, 2020


GUINNESS O'CLOCK
Proteindrink
(Smoothierecept)

guinness proteindrink smoothie hellopetermax

Guinness o’clock

Då jag trappat upp min träning innebär det också att jag konsumerar betydligt mycket mer protein än tidigare. Vilket innebär ex antal proteindrinkar, smoothies och shakes.

Kreatörssjälen kickade in när jag började ledsna på samma smaker hela tiden.

Det ligger mig i naturen att utveckla allt jag kommer på och kan – speciellt när jag börjar känna av en viss stagnation. Jag går igång på utveckling. Idag gick min kreativitet lös på dagens proteinsmoothie.

Det blev en Guinness till lunch!

Det är ju ändå lördag så what the heck. Jag tar en ”Guinness” till lunch, tänkte jag. Rotade runt i skafferilådan och hittade kakao! I frysen fanns mango, vilket kändes som det kunde bidra med en fin färg och smak på skumkronan.

Sedan blev det även lite fibrer för magen, lite antioxidanter i form av gurkmeja och ingefära (eterisk olja), vilket också spetsar till smaken lite extra/tar bort mycket sötma (varför är det så förbannat mycket sötningsmedel i protein!?) och slutliga touchen var i form av kaffe. Plus jag ville få till den där djupare Guinness-färgen.

Recept då?

Alltså, jag är ju ingen receptkille. Jag går alltid på feeling och magkänsla. Men om jag beskriver vad jag gjorde kanske måtten växer fram …

Jag började med att fylla ca 1 dl yoghurt (går lika bra med grekisk yoghurt, som är mindre söt och innehåller mer protein). Sedan hällde jag i ca 30 gram proteinpulver med choklad smak. Sedan tillsatte jag en påse fibrer (ca 5 gr), mest för att jag vill göra av med det. Kittlar dödsskönt i kistan. Nja, bra för tarmarna i alla fall.

Sedan hällde jag på kanske ytterligare 1,5–2 dl yoghurt. 1 kryddmått gurkmeja och lätt tinade mangokuber. Och slutligen toppade jag med en droppen av eterisk olja Ingefära.

Jag körde den kraftigt tills den blev riktigt Guinness-krämig hällde bort en dryg deciliter skummad smoothie i en separat mugg.

Sedan tillsatte jag ca 0,5 dl bryggt kaffe och adderade ett par skedar med kakao. Körde på blendern på maxeffekt för att kräma på det ytterligare. Vill man få den ännu mer kompakt kan man alltid ha mer proteinpulver.

Jag hällde upp den mörka ljuvliga blandningen i, så klart, ett Guinness-glas. Lämnade plats för den åtsidosatta skumkronan. För att få en så skarp kant som möjligt mellan den mörka och ljusa blandningarna använda jag mig av en sked. Jag förklarar, övertydligt;

Håll skeden så nära den mörkare smoothieblandningen som möjligt, utan att vidröra den. Häll den ljusa blandningen långsamt på skeden så det lägger sig fint ovanpå. TA DA! Och där satt den …

En Guinness-protein-smoothie!

Cheers, lassies and mates!
/Peter

INGREDIENSER
3 dl Yoghurt alt. grekisk yoghurt
30 gr Proteinpulver, chokladsmak*
5 gr Fiberpulver (om önskas)
1 kryddmått Gurkmeja
1 näve Mangokuber
(går lika bra med hallon med risk att det blir mer rosa)

*Addera mer för tjockare koncisten och större muskler 😉

written by Hello Peter Max
Comments
 • Linda Knutsson okt 18, 2020 Svara

  Det bästa är att protein mättar så mycket bättre än kolhydrater. 😁

  • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

   Eller hur! Står sig jättebra på det. Det hade jag behövt känna till för länge sedan. Jag som är så ”matkänslig”. Känner mig mycket jämnare i humöret nu. 😇

   • Linda Knutsson okt 18, 2020 Svara

    Samma här. Tar dessutom lång tid innan kroppen märker att man är mätt när man äter kolhydrater så man stoppar alltid i sig för mycket. Tänk på att inte köra för länge bara eftersom protein kan överbelasta njurarna. 👍

    • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

     Linda, hört att det är en skröna? Har du belägg för annat.
     Ska se om jag hittar rapporten som säger att det inte är någon fara … för mig att det var en studie jag läste.

     • Linda Knutsson okt 18, 2020 Svara

      Nä jag är undersköterska och har jobbat i vården i 32 år. 😉

      • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

       Jo, det vet jag att du är. Men saker och ting uppdagas … nya forskningsstudier görs osv.

 • Robert Höglund okt 18, 2020 Svara

  En bara?

  • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

   Ha ha … Orkade inte mer, sjukt mättande med proteinpulver. Klämde nog i 60 gr min.

 • Johan Olsson okt 18, 2020 Svara

  Hela kostcirkeln!

  • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

   Nästan så. Kan bli en till idag … 😋

   • Johan Olsson okt 18, 2020 Svara

    Kör! 👍

    • Hello Peter Max okt 18, 2020 Svara

     Tack, Johan. Känns tryggt att ha din support och godkännande.
     Hustrun skrattar mest när jag håller på och exprimenterar. 😉

     • Johan Olsson okt 18, 2020 Svara

      😂

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.