nov 16, 2021


Lär ditt barn försäljning – En livsviktig kunskap

barn försäljning

”Jag vill ha en ny dator, pappa!”
”Ja, men det klarar du av att jobba ihop.”
”Mäh.”

Det är klart vi föräldrar hade kunnat köpt datorn till sonen i födelsedagspresent, men om man tänker efter före … varför skulle vi? Vad skulle det ge egentligen förutom ett glatt barn, i en vecka. Jag säger inte att barn är otacksamma men de tenderar att ta saker för givet. Och det är inget man mår bra av i långa loppet. Så vi utmanade sonen att lösa problemet själv.

Ja, själv och själv. Helt själv var han inte i processen förstås. Så taskiga är vi inte! 😉

Dessa förbenade jultidningar!

Av en händelse dök ”erbjudandet” upp att sälja jultidningar i brevlådan. Varför inte börja där tänkte vi. När man tittade igenom premierna fanns det en hel del intressanta digitala enheter som frestade. Och framförallt en gaming dator precis i sonen kaliber. Det fick bli målbilden!

Vi körde en ”process”

Då både jag och hustrun har jobbat med marknadsföring och formgivning i princip hela vår karriär så var det självklart att vi skulle analysera ”uppdraget” innan vi satte en strategi i verket.

Jag började ställa frågor till sonen;
– Tror du att det är många som säljer dessa produkter nu?
– Hur tror du att de gör?
– Hur borde du tänka då?
– Vad är dina styrkor?
– Vad tycker du är jobbigt? Hur löser vi det?
– Varför skulle man köpa av dig?
– Hur ska vi göra för att Du ska sticka ut?
– Vart ska du sälja?
– När ska du sälja?
osv osv

Jag har en plan Sickan!

När vi gått igenom alla frågor och hittat svar och lösningar – Var det bara sätta ihop en strategi. Jag ska inte tråka ut er med den, men kort och gott med en strategisk plan är det betydligt lättare att lyckas!

”Trumfkortet”

Ett av våra ”trumfkort” vi kom fram till var att ta fram ett säljbladet (aka ”dörröppnaren”). Med viss handpåläggning av en viss erfaren pappa och en charmerande son, blev slutresultatet så här;

barn försäljning

Målet är nära. Men fokusen är längre ifrån

Det är inte helt lätt som barn att hålla fokus. Vi vuxna vet ju hur svårt vi har med det själva! I skrivande stund har sonen sålt nästan för 8000 kr. Men det är ca 4000 kvar till målet – och det är lite tungt nu. TVn lockar, gamla datorn lockar, basketträningen lockar, hänga med kompisarna lockar … gott om ursäkter finns det för att inte avsluta och nå målet. Men vi peppar och försöker inspirera in i det sista. Även om han inte kommer uppnå målet, så kommer han fortfarande kunna känna sig stolt över det han faktiskt har uppnåt! Och sedan hur vi löser mellanskillnaden, det tar vi då. För en belöning ska han så klart få.

Slutligen. Kom och köp!

Ja, nu har även du chansen att få dina julklappar i god tid.

Besök sonen säljsida och hitta finfina julklappar

Hoppas ni gillar vårt första avsnitt. Kommentera och tipsa gärna! <3
/Peter

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.