dec 11, 2021


Roblox Baby Yoda
Ugly X-mas Shirt Project

If you can’t beat ’em – Join ’em!

Jag har alltid ambitionen att hitta på inspirerande projekt med barnen. Med dottern har det varit lättare då hon är en väldigt kreativ 6-åring – Det är alltid hon som kommer med förslag på projekt.

Men med sonen har det inte varit lika enkelt. Det enda som snurrar i en 11-årig killes hjärna är att få så mycket game:ing tid som möjligt …

Även om jag själv gillade att spela när jag var i hans ålder, på min då heta dator Commodore 128, men det ”växte” jag i från då jag hittade andra intressen. Och jag kan inte säga att jag varit jättesugen på att börja spela igen. Men det var väldigt nära att både jag och hustrun hoppade på Pokémon Go-trenden för att ha något gemensamt med sonen. Men så blev det inte.

Hitta något på deras (spel)planhalva

Det viktigaste, enligt mig, är att hitta något kul att göra som NI båda går igång på. Annars blir det inget driv i leken. Tanken är att båda ska ha kul tillsammans annars kommer det dö ut av fel anledningar.

Sonen ville göra en hatt!

Lustigt nog började det med en hatt. Ja, dialogen i alla fall. Här om dagen kom han till mig och sa att han skulle vilja designa en hatt för sin karaktär på Roblox. Oohkej, tänkte jag. Det kanske vi kan ”få till”.

Jag var tydlig och sa att då är det bäst vi lär oss först vad det innebär. Sen bestämde vi tid och dag då vi skulle sätta oss ned och nörda in oss tillsammans. För ärligt hur ofta kan vi föräldrar bara sätta oss ned och göra ”En Hatt” (oavsett media)! Så, bästa är att köra öppna kort och förklara och komma till en lösning. Och när.

Sen är det bara stå vid sitt ord.

Det var inte bara att göra en hatt-djävel

Idag satte vi oss ned i hans rum. Jag tog med mig min arbetsdator så vi kunde effektivisera och researcha parallellt. Det visade sig ganska snart att det var inte bara sätta ihop en hatt. Det krävdes en del 3D-kunskaper. Mina daterade 3D-modellerings- och renderingkunskaper var lätt daterade. 20 år daterade insåg jag!

Så vi började klicka runt i Roblox. Han förklarade. Visade. Och min kreativa hjärna började gå igång. Lika så hans.

Vi blev realister

När vi (läs pappa) förstått logiken så insåg vi att vi kanske inte ska börja med att bygga något i 3D. Vi landade i att vi börjar med kläder. Då jag har en hel del erfarenhet från mönsterdesign såg jag direkt hur vi kunde skapa något kul. Det märket jag inspirerade sonen. Så fick det bli.

Det blev en ful jultröja!

Julen inspirerade oss. Vad är kul? Vad kan vi göra annorlunda? Vad blir det utstickande? (ja, vi blev lite ambitiösa;)

Det landade i att varför inte göra en Ugly Christmas Shirt … ligger i tiden. Och kan bli hur kul som helst!

Vi såg att många jobbade med logotyper på bröstet. Vi kände inte för att klämma dit en logga och se det som pricken över i:t. Efter lite mer research hittade vi Baby Yoda. Varför inte klä honom i en julmössa på en fulkul jultröja!? Vi hittade hem i en kul idé som vi båda gillade, sen var det bara att skapa.

Nu ska jag inte tråka ut er med hur. Med med mina designskills och hans vetskap om spelet blev det riktigt kul.

Press Play (On Tape) nedan för att se slutresultatet på vår Ugly Christmas Shirt;

Så här blev designen, för den som är nyfiken;

Som sagt …

Det är enkelt att man förstorar umgänget med barnen, så då blir det ingenting alls. Ursäkterna blir fler och fler och till slut slutar barnen fråga och man sakta börjar glida isär.

Det viktigaste är att göra något. Om än 5, 10, 15 minuter regelbundet. Bättre vara konsekvent än att det är en länge.

Nu råkade detta projekt bli lite mer krävande men det vara för att vi hittade något som vi båda verkligen gick igång på … så tiden försvann. Och det är det bästa när man hittar något som båda kan försvinna in i umgänget för att det är så kul.

Ta reda på barnets intressen och utgå i från det. Låt de vägleda in i leken. Ditt jobb som förälder är bara att läsa mellan raderna och engagera dig. Är det skittråkigt att leka med bilar … vad kan du göra för att det ska bli kul att leka med bilar? Måla de? Bygga något till dem? Hitta det du går igång på med barnets intresse. Du klarar det.

Mina mål med barnen

Mitt mål med barnen är att en gång i veckan hänge mig i något som vi båda kan gå igång på. Smått som stort.

I morgon ska jag och dottern bygga ett hus till dotterns pappershamstrar!
Fråga mig inte vad det innebär … får återkomma om det helt enkelt. 😉

Hoppas detta projektet/inlägget inspirerade. Kommentera gärna och ännu hellre berätta om roliga projekt du har/haft med dina barn! <3
/Peter

written by Hello Peter Max
Comments
 • Andreas Häggkvist dec 13, 2021 Svara

  Hahaha längtar till Max blir lite äldre!

  • Hello Peter Max dec 13, 2021 Svara

   Yeay, can’t wait! Kan bara föreställa mig era galna coola projekt men sjuk verkshöjd. *asg
   💪😎🖖
   Hälsningar från Team
   Peter Max & Max Neo

 • Patric Svanberg dec 13, 2021 Svara

  Grymt föräldraskapande min vän! 🔝💯

  • Hello Peter Max dec 13, 2021 Svara

   Tack, broder Patric! Liten man gör så gott han kan. 😉

   • Patric Svanberg dec 13, 2021 Svara

    Peter Max Mäkelä och bra gör du

 • Dennis Theux dec 12, 2021 Svara

  Klockren! Går den att köpa in-game? 🤩

  • Hello Peter Max dec 13, 2021 Svara

   Jajjemen, Dennis! 🤓👍🏼

   Borde dyka upp om man söker på Shirts och Baby Yoda Ugly Christmas Shirt. ✔️

  • Andreas Häggkvist dec 13, 2021 Svara

   Dennis Theux Men är inte Yoda upphovsrättsskyddad isf? Om ni kapitaliserar på karaktären? Eller haha, fattar inte. Aldrig spelat spelet!

   • Hello Peter Max dec 13, 2021 Svara

    Andreas, var min första fråga också. ”Sonens svar att alla gör så så det är okej”.
    Då jag kollade så ser det verkligen ut som alla gått bananas med logotyper och div avsändare. So, I let it slip. Vårt syfte är inte att tjäna pengar – bara ha kul. Sen om det kan ge lite Robux så han kan köpa grejer själv så fine. 🙂

    • Andreas Häggkvist dec 13, 2021 Svara

     Haha, ja jag var verkligen inte ute efter att peka finger och tror aldrig att din lilla kiddo kommer påverka Disneys årsredovisning nämndvärt 😂 Var mest nyfiken bara hur spelet fungerar, om det fanns någon form av teknisk lösning där man kan leka med kända karaktärer i spelet och företagen/kreatören delar på provisionen om de säljs in-game. På riktigt, ett sådant spel borde kunna slå!

     • Hello Peter Max dec 13, 2021 Svara

      Trodde jag heller inte. 😅 Ärligt talat har jag inte nördat in i de delarna.
      Men jag tror de ”djävlarna” tar en cut på kidsens försäljning. Vilket inte skulle förvåna mig. Time will tell när vi lärt oss mer.

      Säg till när vi drar igång det projektet kreativa broder! *I’m in! 😉

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.