aug 27, 2019


Hello, is it me you're looking for?

Hello is it me you're looking for?

Hello is it me you’re looking for?

Alla kan vi behöva en vän i nöden. Det är väl då man kanske behöver en som mest. Men det är nog just då det är som svårast att be om det där stödet, lyssnande örat eller bollplanket. Då kan det vara skönt med en neutral vän som man inte känner så där jättenära.

Jag finns här. Om du känner att du fastnat i någon form av ekorrhjul, går och bär på något gammalt som du inte kan släppa, är utbränd och känner dig handlingsförlamad eller kanske bara känner att du vill något mer i livet.

Anledningarna till varför vi mår dåligt är så klart olika från person till person. Jag själv har kommit fram till att jag mår dåligt av flera anledningar. Och om jag ska vara krass så är det nog en kedjereaktion av händelser som samlats på hög, som jag sedan stoppat i min ryggsäck och bär med mig genom livet. Det ryggsäcken blir väldigt tung att bära på efter många års konkande.

Dåliga pappor, prestationsångest och utbrändhet

För mig började det egentligen med en väldigt dålig uppväxt (läs Livsberättelse), en uppväxt inget barn borde ha. Där min biologiske far lämnade mig och min styvpappa misshandlade mig och vi flyttade runt alldeles för mycket. Så mina barnår kantrades av otrygghet, rädsla och osäkerhet.

Med en sådan start på livet sätter spår. Och får man aldrig chansen att bearbeta detta blir det snarare en snöbollseffekt som växer med åren.
Visst snöbollen smälter lite när det blir lite varmare väder men den försvinner aldrig den fortsätter att rulla på och samla på sig nya lager av tyngd.

Jag hade behövt någon som jag. För länge sedan.

Den hjälp jag fått av vården har varit ytterst bristfällig. Vilket har resulterat i att jag återkommit med jämna mellanrum oftast har anledningen varit utbrändhet. Men det är egentligen bara det senaste lagret.

Jag har hittat mina metoder

Jag har hittat mina metoder för att få i ordning på livet och hitta balans. Sedan har jag lärt mig en hel del psykologi genom åren och skapat egna sk Lifehacks. Allt av vikt kommer jag dela med mig av här på denna hemsida.

T o m min terapeut är mållös och börjat föra mitt sätt att tänka och lösa problem vidare på sina klienter. Bara det säger att sjukvården inte riktigt hänger med i utvecklingen. Personligen tar jag det som gott betyg.

Hör av dig om du inte vet vart du ska börja!

Jag förstår dig om du inte vet vart du ska börja. Det gjorde inte jag heller. Det tog många år att hitta mina verktyg. Ta kontakt via chattknappen som dyker upp på sidorna, eller skicka ett mail. Jag kanske kan ge dig en vänlig knuff i rätt riktning.

Hellogoodliving.com

Hello Good Living är mitt och förhoppningsvis ditt verktyg till att hitta tillbaka till livet. Här kommer jag del med mig av min tuffa uppväxt, min resa, skriva om utbrändhet, psykisk ohälsa och om att man bör fokusera om och rätt i livet. Vi har bara ett liv och det är aldrig försent att ändra det till det bättre. Det gäller bara ta första steget … gör du det – backar jag upp dig! Är ditt bollplank. Delar med mig av mina kunskaper. Ger dig en spark i ändan när du behöver det. Men allra mest en stöttepelare när det är lite tungt och vilset.

This is the sign you’ve been looking for!
/Peter

Dagens låt: ”Hello is it me your looking for?
Lionel Richie

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.