sep 5, 2019

AVICII – Mental Health Awareness Concert

AVICII mental health awareness concert

Avicii, ett kvitto på framgångens baksida

Måste erkänna att jag blev positivt överraskad när jag fick denna inbjudan till en konsert om mental hälsa i Avicii’s namn. Ett superviktigt ämne som är i allra högsta grad är aktuellt. Jag kände mig träffad! Jag kände igen mig i Avicii.

Vi lever i en tid med enorma krav på oss. Krav som ingen krävt, men som vi själva byggt upp. För att känna oss betydelsefulla? För att känna mening?
För att vi vill lämna ett avtryck? För att få ”likes” … ?

Västvärldens ideal har formats till ett substanslös jakt. Där bekräftelsen är viktigare än prestationen. Det finns inget gott i den jakten. Den är mer destruktiv än något annat.

Jag var själv väldigt tidig med sociala media. Jag såg dess potential att få ut mina kreationer och få erkännande. Men jag fick sällan några kommentarer som ledde till intressanta dialoger, som utmanade mig som formgivare och skulle inspirera mig till att utvecklas. Jag höll mig kvar väldigt länge i förhoppning om att det skulle ge något positivt – men det sög bara mer och mer musten ur mig. Och jag kände att jag började tappa tron om mänskligheten. Och det var inte en bild jag ville ha.

Idag är jag sparsam med mitt ”delande”. Jag delar i stort bara det jag tror på eller det som känns äkta. Att jaga likes ogillar jag.

Melankoliska finländare

Min finska släkt har en historia av mentala problem, där en morbror tagit livet av sig och en annan bor mer eller mindre till skogs, alena. Kanske har jag en släng av det genetiskt. Jag har en dragningskraft till melankoli. Det finns något vackert i det. Fråga mig inte vad. Det är bara något med vemodet som känns, på djupet.

Jag är dock väldigt glad över att jag är en överlevare som drivs av utveckling. Där får min kreativitet frodas fritt.

Jag har tonat ned mina kreativa ambitioner med åren. Jag vet inte om det var jakten på acceptans från branschen eller om det var den sociala mediabekräftelsen som tog ”död” på det. Det kvittar. Jag kommer aldrig sluta vara kreativ. Det är en viktig motor i mitt liv.

I och med denna inbjudan känner jag mest just nu att jag bara skulle vilja vara på plats och ”headbanga” i mentala hälsans tecken.

Mind over matter people.
/Peter

– All heder till Tims (Avicii) familj att skapa denna happening. All kärlek till er. Boka biljett här.


P.S!
Avicii’s bortgång är ännu en påminnelse om att hur viktigt det är att må bra. Hela sig själv. Få rätt hjälp. Det är därför jag förespråkar så starkt för att alla borde ha en Livsbok!

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.