sep 9, 2019

Kolmårdskyrkan – Retreat

Kolmårdskyrkan - Retreat

Retreat @ Kolmårdskyrkan

Idag hade jag en riktigt fin dag i och kring Kolmårdskyrkan. Jag var på retreat, en dag fylld med meditation, yoga och bara vara tid. En kvalitativ och välbehövlig återhämtningsdag.

Annars brukar jag ha ”egentid” på måndagar. Men de dagarna brukar mest gå ut på att träna hårt och chilla i relaxen. Blir inte lika mycket fokus på det inre andliga de dagarna. Även om de är guldvärda.

Dagen sammanfattad

Dagen bestod av Yoga, meditation och visualiseringsövningar. Varvat med trevliga pratstunder och tystnad. En väldigt fin och kontrastrik dag, i perfekt komposition. Precis som platsen. Gillade framförallt tystnaden när vi inte gjorde övningar.
Yogaövningarna gjorde vi inne i kyrkan. Meditationen och visualiseringen utomhus precis vid bergsknallen så vi kunde insupa den fantastiska utsikten. Det enda som saknades var att få sova kvar. Tänk att få vakna upp ikapp med soluppgången!

Snyggaste kyrkan i landet

Nej, inte vackraste utan snyggaste. Otroligt smakfullt ritad och designad kyrka. Arkitekturen är som en blandning mellan amerikansk Mid-Centuryarkitektur som möter Rövargrotta. Hårda karga material i behagliga färgtoner. Men ett enormt panoramafönster som tar rollen som en levande jättekanvas som porträtterar Kolmårdsskogen och Bråviken med ett robust kors i förgrunden. Ett väldigt starkt landskapsporträtt.

Besök deras hemsida och se fler bilder

Bästa platsen för retreat

Jag kände inte till denna platsen trots att jag varit i djuparken vid flera tillfällen. Och det är lite konstigt och tråkigt att man måste lösa en biljett till djurparken för att besöka platsen. Kanske inte riktigt vad man prioriterar om man har djurparken som besöksmål. Jag skulle gärna kunna åka till Kolmårdskyrkan spontant och återhämta mig.

Glöm inte återhämta dig mellan varven!
/Peter


Här lite spontanbilder från platsen och dagen …

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.