okt 22, 2020


Luc Besson's
LUCY en läskigt intressant film

Luc Besson’s Lucy en läskigt intressant film

Vi såg en film, lite spontant, här om dagen. Vi fastnade för omslaget och undrade vad det var för något. När jag såg att det var Luc Besson som både skrivit manus och regisserat var det bara ett måste att se!

Jag blev dock lite skeptisk när det visade sig att filmen var kortare än 1.40 lång. Jo, det är sant – Jag har det som regel. Av erfarenhet så har jag märkt att är filmer kring 1.30 och kortare har det någonstans dragits ned på kvalitén. Den här var 1:29. Men alla regler har undantag och Luc Besson* är mitt.

Bra kass

Ja, ska jag vara ärlig mot mig själv så var den ju inte direkt fantastisk. Manuset hade inte skadat av att tas någon vända till, jag är rätt säker på att det skulle kunna blivit en av hans bästa om han fått upp innehållet till 1:50–2 timmar. 😛

Sen tillförde Morgan Freeman som alltid med sin närvara. Och sen Scarlet.
Alla gillar väl Scarlet?

Men bortom det så är det sjukt intressant att se Luc Besson’s bild av framtiden. Oooch, den skiljer sig inte så mycket från min …

Vi ligger så långt efter i utvecklingen!

Hjärnan och dess bottenlösa kraft, energi och ja, vad vet mer har länge fascinerat mig. Det är nog också en anledning till att jag är så intresserad av psykologi, människors beteenden och vad vi kan lära oss om vi börjar jobba mer konkret med hjärnan, dvs lär oss att hacka den. Jag ser verkligen fram emot framtiden med en skräckblandad förtjusning …

Jag tog ett IQ-test en gång

Jag minns en gång jag och en kompis köpte hem ett IQ-test. Tävlingsmänniska som jag var så skulle vi så klart tävla om vem som hade högst IQ. Vi var superseriösa. Klockade varandra. Delmoment för delmoment. Minns jag inte helt fel tog det ca 2 timmar att genomföra.

Det visade sig att jag förlorade. Jag fick ett resultat på 128 och min kompis 132 (om jag inte minns helt fel). Jag minns också att jag skyllde på att jag inte var så bra på matematik. Former och logik var (är) mer min grej.

Efteråt kände jag att jag vill göra det live via Mensa. Men släppte det så småningom, känns som jag bara än en gång som så många gånger tidigare ville bevisa för mig själv att jag hade något att komma med. Det behöver jag inte bevisa idag – För jag vet att jag har det. Precis som DU. Vi alla har en bottenlös kraft bara vi tillåter oss att utforska den. I alla fall …

Idag lyssnar jag på ljudvågor och utövar snabbläsning

Idag utmanar jag min hjärna med flera saker. Allt för att utveckla den så mycket jag bara kan. Jag avslutade nyligen en tre veckors utbildning i snabbläsning. Som kom av att jag funnit en kärlek för läsning och kunskap på äldre da’r. Har tyvärr inte den uppväxten så det har helt gått förbi mig, alldeles för länge. Men idag är det bland det mest intressanta jag vet – Att läsa.

Sedan försöker jag lära mig att skriva bättre. Jag har alltid älskat att berätta med bilder då jag är formgivare. Men kraften i att kunna berätta med ord är fantastisk – Så det måste jag bara utveckla!

Utöver det så lyssnar jag på ljudvågor från Revolutioner som ska ha en stimulerande effekt på delar av hjärnan vi inte använder. Nu det senaste är att jag gör det samtidigt som jag mediterar.

Provlyssna på några spår på mitt Livshack – Hjärngympa!

Mind over matter folks!
/Peter

*Luc Besson:
Luc Besson är en av mina favorit regissörer.
Han har en fantastisk känsla för att skapa atmosfärer.
Vagga in oss i en värld vi bara vill besöka, om för en liten stund.
Helst i 2–2,5 timme.
En av mina absoluta favoritfilmer är Le Grande Bleu.
Det Stora Blå. Se den. Känn in den.

Läs mer om filmen LUCY på IMDb

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.