aug 17, 2020VARFÖR SÄLJER JAG AV SÅ MYCKET SAKER?

Varför säljer Peppe

Varför säljer jag av så mycket saker?

Hej, kul att du hittade hit …
Jag skriver detta i och med den stora, fina och glädjande responsen jag fått på mina Facebook-säljannonser.

Det började med att min mor dog

Så, är det. Livet slår en ibland hårt i ansiktet, flera gånger. Jag har haft min skörd av motgångar och en lite speciell uppväxt. Jag skulle nog säga att jag är rätt härdad. Men en av mina största styrkor är nog att jag aldrig ger upp.

Min mor gick bort den 10 juni, i somras. Två månader sedan lite drygt. Hon hade en svår form av tunntarmscancer. Och det gick fort på slutet. Vid årsskiftet såg det ut som om hon skulle kunna förlänga livet avsevärt, då hon svarade positivt på sin behandling. Men hon fick stroke. Och blev undernärd och slutligen började hennes tarmar krångla. Behandlingen fick avbrytas med fokus på att få henne så pass stark att skulle kunna återgå till behandlingen. Men så blev det inte … det blev en kedjereaktion. Ett alldeles för tungt ”ankare” vid änden av kedjan, som drog ned henne. Kroppen orkade inte mer.

Ett hem fyllt av minnen

Som vid alla bortgångar finns det mer eller mindre tillgångar, som måste redas ut och tas tag i. Jag (och min bror) fick helt plötsligt ett helt bohag och en hel del pappersarbete att ge oss i kasst med.

Det är inte det lättaste mitt i en sorgeprocess att försöka vara praktiskt och metodisk. Man vill allra helst bara sörja, minnas det goda och hitta någon form av värdigt avslut eller hyllning till henne.

Hennes hem var (är fortfarande) fyllt med minnen och saker. Vi tog in värderare för att underlätta processen. Men de är väldigt känslokalla och ger bara skambud. I ett fall lät det t o m som om det skulle kosta oss! Jag kände att jag hade inte mage att bara köra iväg allt till återvinningsstationer och second handbutiker. Hon har ju trots allt införskaffat allt för att hon mer eller mindre tyckte om sina saker. Sen är smaken som baken …

Jag gör det jag kan bäst; Överlever och är kreativ

Så jag kände att de förtjänade att leva vidare, hemma hos andra. Som faktiskt vill ha dem. Betalar man för något då vill man oftast det.

I och med mors hälsotillstånd blev jag mer eller mindre utbränd också. Och sen kom Covid-19 och tröck ned ansiktet helt i ”gyttjan” (läs skiten). Med andra ord blev det inte direkt enklare för oss egenföretagare! Vi fick säga upp vår kontorslokal i centrum, flytta hem kontoret. Flera kunder backade på offerter i samma veva. Så krasst behövde vi pengarna också.

”Peppe” började sälja

Jag började sälja på Facebook för att det är enkelt och kostar ingenting. Men istället för att bara lägga ut känslokalla annonser började jag skriva utifrån ett annat perspektiv.

Det blev en lite tafatt och naiv karaktär som fick fronta processen, ”Peppe”. Eller ska jag vara ärlig så var det för att jag ville införa lite glädje i all sorg. Vilket gjorde hela resan behagligare. Faktiskt är det riktigt roligt nu, då jag får så fin respons. Flera som uppmuntrar mig att Aldrig sluta sälja! Och hoppas jag ska skriva en bok. *ha ha

Vem vet kanske blir en ”Peppes bravader” i förlängningen.

Ett av mina intellektuella mål är att lära mig skriva bättre. Så, varför inte förena nytta med nöje. Och införa glädje när det är lite tungt. Det är överlevnad för mig – Hitta lösningar. För att luta sig tillbaka och börja klaga på allt som är fel gräver man bara ett djupare hål i det gyttjefyllda diket.

Min filosofi är snarare; Vad kan man göra av gyttja!? Vad händer om jag fyller det med fin sand? Borde det inte rent logiskt bli fastare? En grund att stå på. När det torkat och jag står stadigare. Vad kan jag göra av den plätten? Kanske börja bygga något – Som Jag faktiskt vill, från hjärtat!

Därför denna hemsida

Den här hemsidan du är på nu har jag byggt för att samla mina kunskaper och lärdomar för att bygga upp mig igen! Största anledningen till det är att jag tycker sjukvården suger! Vi som är utbrända, har haft en tuff barndom mm får inte riktigt den hjälp vi behöver. Lättsamma samtal med mer eller mindre inkompetenta terapeuter och medicinering som lösningen är inte rätt modell.

Vi lever i ett samhälle fylld med dolda krav, som sätter sig på det undermedvetna. Vi blir dagligen matad med ”budskap” via sociala media – ”Så här ska du göra för att lyckas”, ”Bli en influencer du också”, ”Beach 2020”, ”Lev som Bianca” … ja, du hajar. Vi bygger luftslott. Punkt.
Så, Vi Själva är nog de som ställer högst krav på oss själva. Vi ska leva upp till ideal som inte finns.

Jag har hittat mina verktyg. Allt kommer hamna på denna hemsida, som fortfarande är under uppbyggnad. Jag känner att innehållet börjar landa i något matnyttigt även för andra.

Tack Alla, från djupet av mitt hjärta

Jag känner mig väldigt tacksam för all den responsen jag fått på mina ”Peppeannonser” och det har gett mig ny energi – att klara mig igenom det här. Tack Alla För Det! <3

Vad som händer med ”Peppe” får vi se. Just nu behöver han all hjälp han kan få med att överleva.

En dag ska vi alla dö. Men alla andra dagar ska vi Leva!
/Peter


P.S.
Min hustru Anna kämpar också på för vår överlevnad. Hon driver sajten hellogoodliving.se – Hon säljer eteriska oljor. Också något som ökat på vårt välmående avsevärt. Vi mår mycket bättre, lever hälsosammare och har kemikaliebantat vårt hem.

Våra barn är de som har minst sjukfrånvaro i förskola och skolan.
Jag känner att oljeblandningar jag använder fungerar bättre än alla mediciner jag proppat i mig. Även mot min ansträngningsastma, ångest och stressproblematik.

Känner du dig träffad av vad jag skriver så rekommenderar jag starkt i att investera i ett ”Start-kit”. Kolla in hennes hemsida. Ställ frågor till henne om konkreta problem. Det finns ett talesätt i hennes bransch; ”Is there an oil for that!?” – Svaret är oftast; Yes, there it is, baby!*

*Jag la till det där med baby, måste lätta upp stämningen lite här. 😉

www.hellogoodliving.se

Till startsidan; Det börjar här!

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.