aug 29, 2020


INTELLEKTUELLA MÅL
Snabbläsning och skriva bättre

intellektuella mål

Läsning, snabbläsning och lära mig skriva bättre – Mina intellektuella mål

Flera som noterat och undrar vad ”intellektuella mål” är för något – och varför jag har det?

Intellektuella mål – Det kanske kan uppfattas som konstigt vid första tanken. Men vid närmare eftertanke så är det snarare konstigt varför inte alla har det!(?)

Vi läser som 7-åringar

När tränade du dig att läsa senaste? Rent krasst när vi började läsa. Sen dess har det tagits för givet. Visst, läsningen har väl blivit bättre med åren, men jag kan nog säga att det stagnerade ganska fort. Sen ligger man där. På en helt okej nivå.

Men det går att göra så mycket mer.

Öka både inlärningsförmågan och hastigheten. För hur ofta glömmer vi inte vad vi läst, t o m dagen efter! Hjärnan gillar fart. Håller vi inte ett visst tempo söker den stimulans annanstans – Tankarna svävar iväg. Känner du igen dig? Jag gjorde det. Kort och gott, kändes det självklart, för mig, att utveckla min hjärna. Och dess bottenlösa kapacitet! Hur spännande som helst …

Träna fysiskt och psykiskt

Jag har ökat på min träning markant i princip sedan jag började min ”Resa till ett bättre liv, på alla plan”. Jag är både starkare och piggare – Så länge jag håller mig till mina dagliga rutiner. Vilken skillnad det blir när man gör små justeringar. Och nu nästan ett år senare känner jag att det var dags för hjärnan att börja träna mer. Jag lyssnar även på ljudvågor (soundwaves) som stimulerar hjärnan på ställen som vi sällan kan stimulera på vanligt vis. De ljudvågorna kommer jag lägga upp bland mina Livshack och på Spotify – När jag hittat de bästa.

I min personliga utveckling, som jag påbörjade för lite drygt ett år sedan så har jag mål i alla livets viktigt delar, men alla har jag inte satt i ”rullning”, men jag har en plan för alla klar dock;

 • Hälsa & Träning – Pågående
 • Intellekt – Pågående
 • Emotionellt – Pågående
 • Karaktär
 • Spirituellt – Pågående
 • Kärleksrelation
 • Föräldraskap
 • Socialt
 • Karriär – Pågående
 • Ekonomi – Pågående
 • Livskvalitet – Pågående
 • Livsvision – Pågående

Läsning och snabbläsning varje dag!

Rent konkret betyder det att jag läser minst tio minuter varje dag. Schemalagt så att det blir av. Jag läser högt och lågt, i kvalitet. Allt från skönlitterärt till kunskapsböcker.

Parallellt med min dagliga läsning så går jag en tre veckors Speed Reading-kurs på Mindvalley University som hålls av Jim Kwik, en av världens främsta utbildare inom hjärn- och minnesutveckling.

Peppes bravader blev en bonus!

Och, nu helt oväntat dök ”Peppe” upp i mitt liv och jag fick möjligheten att utveckla mitt skrivande. Otroligt inspirerande och fantasieggande. Vart det bär hän får tiden avgöra. Mitt nästa steg där är att interagera med följarna på Peppes bravader på Facebook – Vilket jag hoppas på att det tycker är kul.

Kommentera jättehjärna. Eller ställ frågor.
/Peter

P.s.
Gör min dag och följ Peppes bravader på Facebook.
Hashtagen #peppesbravader kan du också söka på.

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.