sep 21, 2020


INTERVJU
OM SORGEN, PEPPE OCH KREATIVITET

Mor jag var i tidningen idag

Här om veckan blev jag intervjuad av Norrköpings tidningar. Anledning var att mina Facebookannonser har väckt stor nyfikenhet – Man undrade Vem Den Där Peppe Är?
Det är bara jag.

Jag/”Peppe” blev intervjuad av den trevliga och lättsamma reportern Sara Segraeus, som tydligen intervjuat mig tidigare i andra kreativa projekt. Den här gången pratade vi om sorg – som jag försöker vända till glädje.

Husesyn och mors kreationer

När Sara kom så gjorde vi en husesyn i mors lägenhet. Det var sista veckan den stod kvar i hennes namn. Jag höll på att packa de sista lådorna. Jag visade upp det som fanns kvar av hennes kreationer. Halvgalna stickningar av katter, mössor och klädesplagg. Men även tändsticktavlor och marsinpanrosor fanns kvar att visa upp, som hon gjort. Hon fascinerades av hennes kreativitet och förstod vart min kom i från.

”Peppe” föddes i sorgen

Efter att ha tittat på hennes saker var bryggan enkel att koppla till mitt Facebookalterego Peppe. Jag berättade om hur han kom till då jag försökte sälja av hennes saker som jag inte hade hjärta att slänga eller köra till en återvinningsstation. Och att jag ville att de skulle leva vidare hos andra som tyckte om sakerna – ”betalar man pengar för något så vill man oftast ha saken.”

Jag berättade att jag försökte skapa roliga annonser genom att berätta ihopdiktade historier om just saken jag skulle sälja. Och hur fantasin skenade iväg och det blev småknasiga ordlekar och skrönor om upplevelser som blivit lite ”knas”. Lite som det kan vara livet – Man gör så gott man kan men ibland blir det inte riktigt som man tänkt.

Vi skrattade gott åt kommentarer som att ”Peppe, sluta aldrig sälja”, ”Bästa annonserna någonsin” och ”Du bara måste skriva en bok!”.

Jag har planer att skriva en bok. Men en bok om Peppe bravader var nog inte den första boken jag hade i åtanke, snarare något mer åt kreativitet eller personlig utveckling snarare. Det sista ligger närmare till hands, just nu.

Hello och goodbye

Större delen av intervjun skedde i den sista möbeln jag inte lyckades sälja, mors soffa, vi drack hennes sista kaffe ur koppar jag tänkte köra till någon second handbutik. Jag berättade även om den här hemsidan, hur den håller på att ta form till ett ”självhjälpssida” även för andra. Att det är här jag samlar mina verktyg som hjälpt mig och hur jag hoppas den ska hjälpa även andra i förlängningen.

Vi hade ett fint möte och avslutade med att vi får höras igen när det är dags att ta hemsidan mer live och framförallt om det kommer en bok värd att berätta världen om.

Jag kände att även den här intervjun blev en viktig del i min sorgeprocess. Jag fick hedra min mor genom att prata om henne och hennes kreativitet, liv och uppväxt.

Mor, hoppas du också uppskattade artikeln.
Tänker på dig. Hoppas du har frid i själen. Jag jobbar på min.
Och det går bra.

Kram
/Peter

Pssst!
Följ Peppes bravader på Facebook, vetja!

written by Hello Peter Max

Gör min dag med en kommentar:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.